HIETAMIES

Hirsi Hietamies edustaa perinteistä suomalaista hirsirakentamisen ammattitaitoa jonka lähtökohtana on samat arvot kuin satoja vuosia sitten pohjoista maatamme rakentaneilla esi-isillä.

Puu on elävä, luonnonmukainen materiaali jota on kunnioitettava parhaan ja kestävimmän lopputuloksen saavuttamiseksi. Toisin kuin moderneissa tehdaslaitoksissa joissa puut vedetään kasvottomasti pitkän tuotantolinjaston läpi, käsillään työnsä tekevä veistäjä oppii tuntemaan jokaisen työstämänsä hirren, sen jokaisen oksakohdan. Todellinen veistäjä näkee jo metsässä puuta katsoessaan missä kohtaa seinällä sen paikka on.

Tämä veistäjän kunnianhimo ja käsityöläisperinteen kunnioitus ohjaa miestä Hirsi Hietamies -nimen takana. Nuoruudestaan lähtien omasta hirsitalosta unelmoinut Miikka Hietamies (s. 1971) aloitti omakätisen hirsirakentamisen vuonna 2005. Ensiraapaisujen jälkeen innostus ja taidot ovat tasaisesti kasvaneet ja nykyään Porin Lampin omista metsistä inspiraationsa sekä pääasiallisen materiaalinsa saava Miikka jatkaa hirsirakentamisen jaloa perinnettä. Hirsi Hietamies on saanut Hirsiperinnekeskus Hirspek-Group -tason laatuveistosertifikaatin todisteena tinkimättömästä ja luotettavasta ammattitaidosta.

– Teen yksilöllisiä tilaustöitä, räätälöitynä asiakkaan toiveiden mukaisesti, perinteitä kunnioittaen. Ainutlaatuista käsityötä alusta loppuun.